PRATAR DU DEMOKRATISKA?

 

Vad menas med vithetsnorm? Hur används begreppet rasifiering? Varför kallas människor som är födda här invandrare? Heter det flykting eller människor på flykt? Vad "får" man säga och vad spelar det egentligen för roll vem som säger vad?

Det är lätt att känna sig vilsekommen i begreppsdjungeln och många är rädda för att säga fel i en snabb Twittervärld som händer i realtid. Den här ängsligheten har träffsäkert döpts till "teoretisk ångest". Men hur dämpar vi vår teoriångest? 

Botemedlet är inte att prata mindre. Tvärtom, vi behöver kommunicera mera. Mera inkluderande. Det handlar därför inte om att sluta säga "fel" utan om att börja göra rätt. På rätt sätt. Att lära sig prata demokratiska - rätt och slätt.    

 

Det finns en ängslighet i mångfaldsarbetet, men låt inte rädslan för att göra fel förlama er.

- Barakat Ghebrehawariat

IMG_8969.jpg

Föreläsning

Har du teoretisk ångest? Är du rädd för att säga fel trots att du vill göra rätt i mångfaldsarbetet? Behöver du en kompass i begreppsdjungeln? Då är Barakat den bästa personen för jobbet med sina uppskattade föreläsningar i mångfald, inkludering och normkritisk kommunikation.   

radgivning.png

Rådgivning

Barakat anlitas ofta som "critical friend"; en rådgivare och strategisk partner som är ditt tredje öga i processen. Barakat strävar alltid efter att vara ett stöd som utmanar utan att utmatta. Han är kritisk men konstruktiv och pekar hellre ut lösningarna än pekar på problemen.   

styrelse.png

Utbildning

Ibland räcker inte en timme med Barakat. Då kanske du vill följa upp med ett skräddarsytt utbildningspaket, en interaktiv workshop eller en utbildningshelg? I sådana fall är du välkommen att höra av dig så ordnar vi något fylligare. Halvdag? Heldag? Helg? Du bestämmer!